Πληροφορίες για το παιχνίδι

3.5 / 5 (24154 ψήφοι)
Περιγραφή
Το Πασιέντζα Αράχνη είναι ένα κλασικό παιχνίδι καρτών από τα τέλη της δεκαετίας του 1940. Μπορείτε να παίξετε Πασιέντζα Αράχνη με μία, δύο, ή τέσσερις αντιστοιχίες. Ταξινομήστε τις κάρτες κατά φθίνουσα σειρά και προσπαθήστε να τις ταιριάξετε σε αντιστοιχία. Οι ολοκληρωμένες αντιστοιχίες θα εξαφανιστούν από το ταμπλό. Μπορείς να εξαφανίσεις όλες τις κάρτες;

Πώς παίζεται η Πασιέντζα Αράχνη;
Σε αυτό το παιχνίδι πασιέντζα, δέκα σειρές καρτών συνθέτουν το ταμπλό. Η επάνω κάρτα τοποθετείται στο τραπέζι προς τα πάνω, όλες οι άλλες κάρτες είναι με την όψη προς τα κάτω. Ο στόχος είναι να εξαφανιστούν όλες οι κάρτες από το ταμπλό.

Πώς να μετακινήσετε τις κάρτες στην Πασιέντζα Αράχνη;
Ο παίκτης μπορεί να μετακινήσει τις κάρτες πατώντας ή κάνοντας κλικ για να τις επιλέξει. Σύρε την κάρτα σε άλλη στήλη στη στοίβα στην κορυφή. Οι κάρτες πρέπει να στοιβάζονται σε φθίνουσα σειρά (από ψηλά προς χαμηλά), ξεκινώντας με το Βασιλιά και τελειώνοντας με τον Άσο. Δεν μπορείς να παραλείψεις κανέναν αριθμό!

Για να στοιβάξεις τις κάρτες τη μία πάνω στην άλλη, μόνο ο αριθμός έχει σημασία - μπορείς να αναμίξεις όλες τις αντιστοιχίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ακολουθίες όπως έξι διαμάντια — πέντε καρδιές — τέσσερα μπαστούνια. Σε αντίθεση με την Πασιέντζα Μνήμης, δεν χρειάζεται να εναλλάσσεις μεταξύ των κόκκινων και των μαύρων αντιστοιχιών.

Αν είναι δυνατόν, ωστόσο, είναι καλύτερο να στοιβάζεις τις κάρτες με αντιστοιχία. Μπορείς να πάρεις πολλές κάρτες με μία κίνηση, εφόσον η αντιστοιχία ταιριάζει και η ακολουθία των αριθμών είναι ολοκληρωμένη. Έτσι, μπορείς να πάρεις ένα σετ των 6-5-4 όλων των διαμαντιών πατώντας το έξι και σύροντας τη στοίβα σε ένα επτά από οποιαδήποτε αντιστοιχία (κατά προτίμηση διαμάντια, εάν είναι διαθέσιμα).

Πώς εξαφανίζεις τις κάρτες στην Πασιέντζα Αράχνη;
Η αντιστοιχία είναι επίσης σημαντικό όταν πρόκειται για την εκκαθάριση των καρτών. Μόνο μία ολοκληρωμένη αντιστοιχία στοιβάζεται με τη σωστή σειρά μπορεί να αφαιρεθεί από το ταμπλό. Οι ολοκληρωμένες αντιστοιχίες θα εξαφανιστούν αυτόματα τη στιγμή που θα προσθέσετε την (τις) τελευταία (ες) κάρτα (ες).

Πώς να τραβήξεις νέες κάρτες στην Πασιέντζα Αράχνη;
Υπάρχουν 54 κάρτες στο ταμπλό στην αρχή του παιχνιδιού. Οι υπόλοιπες 50 κάρτες αποτελούν την εφεδρική στοίβα καρτών. Μόλις ξεμείνεις από κινήσεις, μπορείς να πατήσεις σε αυτή τη στοίβα για να μοιράσεις μια νέα σειρά δέκα καρτών. Μια νέα κάρτα θα καλύψει την κορυφή της κάθε στήλης.

Δεν μπορείς να μοιράσεις νέες κάρτες εάν οποιαδήποτε από τις δέκα στήλες είναι κενή. Σε κάποια έκδοση της Πασιέντζας Αράχνης, μπορείς να τοποθετήσεις μόνο έναν βασιλιά σε μια άδεια υποδοχή. Σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε κάρτα. Να θυμάσαι ότι δεν μπορείς να αναιρέσεις οποιαδήποτε κίνηση σε αυτό το παιχνίδι, οπότε σκέψου προσεκτικά πριν κάνεις οποιαδήποτε ενέργεια! 

Πότε εκδόθηκε η Πασιέντζα Αράχνη;
Αυτό το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου 2021.

Ποιος έφτιαξε την Πασιέντζα Αράχνη;
Η Πασιέντζα Αράχνη δημιουργήθηκε από τον προγραμματιστή παιχνιδιών Famobi.
Χειρισμός
Χρησιμοποιήστε το ποντίκι σας

Spider Solitaire Walkthrough

Δεν βρέθηκε κανένα βίντεο.